Tipuri de laptopuri. Cum alegi produsul potrivit pentru nevoile tale?

Tipuri de laptopuri

Alegerea laptopului potrivit nevoilor tale poate fi greoaie. Viteza, capacitatea grafică, unitatea de stocare, dimensiunea, toate sunt importante. Pentru a simplifica lucrurile trebuie să ai o listă cu specificațiile necesare și să te documentezi serios înainte de a face achiziția.

Ce este important pentru tine atunci când alegi un laptop? Poate fi vorba de un procesor de înaltă performanță pentru a te juca sau poate noile tehnologii îți fac viața mai ușoară și poți rula mai multe programe în paralel pentru simplificarea muncii. Indiferent de pretext, pe lângă obținerea unui raport calitate-preț bun, trebuie să ai în vedere pentru ce tip de activitate vei utiliza laptopul și să stabilești criteriile de referință importante pentru tine. Nu te grăbi, este o achiziție pentru care nu doar banii sunt importanți ci și timpul destinat documentării și cercetării.

Bugetul alocat

Îți dorești ultimul tip de laptop de pe piață pentru performanță. Înainte de a porni în căutarea variantei perfecte pentru nevoile tale este bine să ai un buget pe care să te poți baza.
La CreditAmanet ai o gamă variată de laptopuri pentru multe domenii de activitate. Ai ocazia să le verifici online și să vezi dacă ceva este pe placul tău. În plus, un laptop de la amanet va fi mai ieftin decât unul nou, dar la fel de bun.

Magazine cu tradiție

Recomandarea noastră este să cumperi mereu produse numai din magazinele de specialitate, cu tradiție. La amanet sunt laptopuri și alte electronice verificate și testate, pentru care ai certificare și garanție, totul la prețuri avantajoase.
La amanet găsești și produse noi, moderne, în stare perfectă. Simplu și rapid, poți comanda online și în cel mai scurt timp poți primi produsul acasă, livrat prin curier sau îl poți ridica tu, din cea mai apropiată agenție.
Poți plăti online cu card de credit sau card de debit, prin ordin de plată sau transfer bancar sau în agenție, la ridicarea coletului.

Pentru ce ai nevoie de laptop

Ai prieteni care îți spun că cel mai bine este să te îndrepți spre brandurile cunoscute de laptopuri atunci când faci o astfel de achiziție. Fiecare producător în parte are o gamă diversificată de laptopuri ce pot fi utile unor domenii de activitate foarte diferite. Tot tu va trebui să faci alegerea, în funcție de nevoia pe care o ai.
Deși laptopurile oferă numeroase avantaje și beneficii, față de alte gadgeturi performante din piață, nu toate funcțiile și caracteristicile sunt potrivite pentru orice tip de activitate.

Tipuri de laptopuri

Laptop comun sau de bază

Dacă nu faci nimic spectaculos, ai nevoie doar de funcțiile de bază, poți opta pentru un laptop simplu care nu oferă caracteristici speciale pentru jocuri și nici nu se transformă într-o tabletă, dar pe care poți scrie proiecte pentru facultate, îți poți verifica e-mailurile și poți concepe planurile pentru programele viitoare. Vei putea urmări și filmele preferate pe un astfel de laptop, plus că nu este un produs foarte scump.

Laptop Asus

Laptop pentru serviciu

Laptopul pe care lucrezi trebuie să fie atât performant, pentru activitatea pe care o desfășori, cât și să acopere nevoia de portabilitate. Dacă ai întâlniri online trebuie să ai un ecran mai mare și posibilitatea de a stoca foi de calcul și prezentări PowerPoint.

Laptop pentru gaming și design grafic

Pasionații de jocuri știu că procesorul pentru un laptop de gaming este puternic, iar gadgetul este un pic mai voluminos decât unul de bază. Totuși, un laptop de gaming sau unul de design grafic, are afișaj de înaltă rezoluție, multe porturi, tastaturi și alte accesorii necesare jucătorilor împătimiți și celor interesați să ducă grafica la un alt nivel.

Laptop pentru gaming și design grafic

Laptop 2 în 1

Versatil și compact, acest dispozitiv poate funcționa perfect ca laptop, dar poate fi utilizat și ca tabletă, astfel încât este perfect pentru a viziona filme în pat sau pentru a lucra dintr-un spațiu neconvențional.

Laptop 2 în 1Ultrabook

Subțiri, elegante, dar extrem de puternice. Ultrabook-urile sunt portabile și ușoare, însă unitățile DVD și procesoarele au putere redusă, ceea ce înseamnă că nu sunt mereu rapide.

Specificații tehnice

Sistemul de operare

Sistemul de operare al unui laptop, software-ul care rulează pe dispozitiv, face diferența în ceea ce privește experiența utilizatorilor. Majoritatea sistemelor de operare de pe computere sunt: Windows, Chrome OS, MacOS. Evident, aici intervin nevoile reale și bugetul alocat achiziției.

Display-ul

Trebuie să iei în calcul diagonala ecranului pentru a avea echilibru între vizibilitate și portabilitate. Rezoluția laptopului este esențială, cu alte cuvinte cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât imaginea este mai clară pe ecran.
Un alt criteriu de care trebuie să ții cont este calitatea ecranului – AMOLED, IPS sau PLS, dar și suprafața acestuia, care poate fi lucioasă pentru cei care utilizează laptopul într-un spațiu slab luminat sau mată pentru zonele cu lumină intensă.

Procesorul

De capacitatea procesorului sau creierului laptopului depinde viteza de execuție a sarcinilor. Sunt 2 branduri mari de procesoare: Intel CORE și AMD Ryzen. Cu cât frecvența de operare este mai mare, laptopul va funcționa mai repede.

Memoria RAM

Un laptop de bază poate funcționa foarte bine cu 4GB memorie operativă, însă, dacă faci editare video sau ești gamer ai nevoie de 8GB sau 16 GB capacitate.

Unitatea de stocare

Performanța acesteia este dată de viteza procesorului. Ce trebuie să știi este că sunt 3 variante de unități de stocare: HDD, SSD și SSHD. Atenție: varianta SSD este cea mai rapidă și durabilă, însă și prețul este pe măsură.

Placa grafică/video

Plăcile video pot fi integrate sau dedicate. Ultimele variante de laptopuri au procesoare cu plăci video integrate, cu capacitate mare și performanță garantată și pentru gaming.

Alte elemente importante

Sistemul de răcire este esențial pentru un laptop. Poziționarea orificiilor de ventilație este un criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere în funcție de nevoile pentru care achiziționezi laptopul.
Durata de viață a bateriei este un aspect important pentru că dacă vrei portabilitate mare ai nevoie de o baterie care să reziste un timp. Depinde însă și de unele programe instalate care pot consuma o cantitate mare de energie. Pe de altă parte poți să ai încărcător foarte bun și posibilitatea de a alimenta rapid.
Acestea sunt doar o parte a elementelor pe care trebuie să le ai în vedere la achiziția unui laptop. La acestea se pot adăuga tipul tastaturii, conectivitatea USB-C, capacitatea de conectare la Wi-Fi, dimensiune și formă, materiale, greutate, dar și sustenabilitatea dispozitivului.

Un laptop potrivit nevoilor tale este cel care îți asigură îndeplinirea cerințelor, atât prin caracteristicile și performanțele înregistrate, cât și din punct de vedere financiar. Te poți îndrepta spre amanet pentru achiziția unui produs de calitate, care să îți satisfacă preocupările, totul la un preț accesibil. Laptopurile de la amanet sunt verificate, testate și au certificat de garanție.

Cum alegi laptopul potrivit pentru nevoile tale? Află de aici care sunt caracteristicile și specificațiile tehnice pe care trebuie să le urmărești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *