Ceasurile elvețiene: Caracteristici și mărci celebre

Ceasurile de mână reprezintă mai mult decât accesorii utile prin care afli în orice moment ora exactă. În sute de ani de utilizare au devenit adevărate bijuterii, elemente esențiale de fashion, repere iconice ale tradiției și poziției în societate.
Cele mai cunoscute ceasuri de mână sunt ceasurile elvețiene, iar inscripția Swiss Made pe un ceas reprezintă o garanție a calității, a rafinamentului și succesului. Iată care sunt caracteristicile acestor obiecte high-end, care definesc luxul în moda și accesoriile masculine și feminine
Ce reprezintă un ceas elvețian cu marca „Swiss Made”
Faima ceasurilor elvețiene a străbătut secolele și reprezintă o garanție a calității, de aceea cumpărătorii de ceasuri premium caută semnul Swiss Made atunci când achiziționează un ceas deosebit. Certificarea originii nu este doar un instrument de marketing. Faptul că este produs în țara cantoanelor garantează că mecanismul ceasului este elvețian, că a fost asamblat în Elveția din piese produse local, iar producătorul a efectuat inspecția finală tot în Elveția.
Caracteristici apreciate la ceasurile elvețiene
A devenit o regulă ca la achiziționarea unor ceasuri de lux să fie solicitate colecții de ceasuri elvețiene, caracteristicile lor fiind apreciate în toată lumea. Iată care sunt cele mai importante argumente în favoarea acestor articole faimoase:
Tradiție de secole
Arta producerii ceasurilor, denumită și orologerie, s-a dezvoltat în Elveția încă din secolul al XV-lea, iar tainele și subtilitățile acestui meșteșug nobil au fost transmise din generație în generație. Fascinația acestei istorii pline de povești și mister face dintr-un ceas elvețian o bijuterie cu stil, dorită de femei și bărbați deopotrivă.
Precizie în funcționare
În sute de ani de experiență, producătorii elvețieni au ajuns la un înalt nivel de performanță în ceea ce privește precizia ceasurilor. Deși trăim într-o lume computerizată în care oricine poate afla ora exactă de pe ecranul unui telefon, plăcerea de a citi timpul de pe un ceas clasic rămâne intactă și este în continuare un semn de noblețe și rafinament.
Calitatea materialelor utilizate
Alături de precizia mecanismului, un ceas elvețian se remarcă prin calitatea materialelor utilizate: metale prețioase (aur, platină, argint), oțel special, decorațiuni din diamante, cadrane de cristal, curele din piele naturală și multe alte combinații de texturi din fibre naturale și materiale rare.
Designul de ceasuri elvețiene
Consecință firească a experienței îndelungate și a calității componentelor, designul de ceasuri elvețiene este el însuși o artă. Sute de artiști plastici, arhitecți, desenatori, ingineri și specialiști de modă creează colecții de ceasuri, lansează mode, culori și forme care combină într-un mod creativ tradiția și inovația.
Durabilitatea ceasurilor elvețiene
Calitatea componentelor, precizia mecanismului și valoarea artistică a detaliilor determină ca ceasurile elvețiene să fie cele mai durabile din lume, funcționând perfect și după o sută de ani.


Cele mai importante mărci de ceasuri elvețiene
Dintre zecile de mărci și colecții de ceasuri elvețiene disponibile în mall-uri, magazine de specialitate și la oferte de amanet ceasuri, cele mai cunoscute sunt: Rolex.
În peste o sută de ani de tradiție, Rolex a devenit cea mai cunoscută marcă de ceasuri elvețiene, un adevărat simbol de lux și inovație, pentru că a lansat primul ceas waterproof (Rolex Oyster, lansat în 1926), dar și primul ceas subacvatic care a ajuns la 100 de metri adâncime (Rolex Oyster Perpetual Submariner, creat în 1953).

Panerai
Conceptul ceasurilor Panerai a luat naştere în 1860. Giovanni Panerai început dezvoltarea acestui brand în Florenţa. Aici a fost deschisă şi prima şcoală de ceasornicărie din oraş. Ca mărturie a măiestriei producătorului ce îmbină designul italian şi tehnologia elveţiană stă faptul că Marina Regală Italiană a ales Panerai ca furnizor oficial, ceasurile fiind folosite pentru misiunile subacvatice.

Breitling
Este una dintre cele mai importante mărci de ceasuri elvețiene dotate cu cronometru. Toate modelele sunt certificate pentru măsurători de precizie, iar Breitling a devenit ceasul preferat de scufundători, aviatori, piloți de curse auto și astronauți.
Omega
O marcă iconică, Omega a marcat istoria secolului XX fiind ceasul folosit de ofițerii britanici și americani în timpul Primului Război Mondial, dar și cronometrul oficial al Jocurilor Olimpice la toate edițiile, încă din 1932. Mai mult, la aselenizare, astronautul Buzz Aldrin a purtat la mână un ceas Omega Speedmaster Professional Chronograph.
Patek Philippe
Aceste ceasuri elvețiene au doborât toate recordurile în materie de sume plătite la licitații pentru achiziționarea lor de către colecționari din toată lumea. Modele legendare precum Henry Graves Supercomplication (un ceas original din 1933, cu 24 de funcții pentru o utilizare complexă) a fost cumpărat în 2014 cu 24 de milioane de dolari.
Audemars Piguet
Adevărate opere de artă ale industriei orologere, ceasurile Audemars Piguet depăşesc limitele tehnice şi teoretice ale mecanismelor tradiţionale. Recunoscute pentru unicitate şi calitate superioară, modele precum Royal Oak, Millenary sau Haute Joaillerie necesită luni sau poate chiar ani de studiu şi proiectare pentru a fi desăvârşite.
Ce le deosebeşte de alte ceasuri de lux, dincolo de materialele de calitate şi detaliile care dovedesc că poţi atinge perfecţiunea, este faptul că tehnicile utilizate pentru a obţine aceste modele excepţionale sunt unele ieşite din comun. Brandul foloseşte, de exemplu, material ceramic negru în loc de metal pentru unul dintre cele mai cunoscute modele din colecţia Royal Oak.

Dorite și apreciate de oameni de toate vârstele, ceasurile elvețiene sunt cele mai căutate obiecte din gama ceasurilor de mână, fiind considerate adevărate bijuterii de familie care sunt transmise de la o generație la alta, fiind simboluri ale valorii și totodată investiții rentabile peste timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *