Care este diferența dintre iPhone 12 și iPhone 13 și de unde poți cumpăra modelul dorit

În ultimii ani, iPhone-ul a devenit unul dintre cele mai populare telefoane mobile din lume. Cu fiecare nou model lansat, utilizatorii se întreabă care sunt diferențele față de modelele anterioare și dacă merită să facă o achiziție.

În acest articol, vom explora diferențele dintre iPhone 12 și iPhone 13. Vom discuta despre specificațiile tehnice, camerele foto, designul și culorile disponibile, autonomia bateriei și multe altele. Parcurge rândurile de mai jos, informează-te și ia cea mai bună decizie pentru nevoile și preferințele tale!

Similaritățile dintre iPhone 12 și iPhone 13

Similaritățile dintre iPhone 12 și iPhone 13 sunt destul de semnificative:

  • atât iPhone 12, cât și iPhone 13 dispun de un ecran Super Retina XDR, de 6.1 inch, bazat pe tehnologia OLED, care oferă culori vii și un contrast ridicat;
  • ambele modele oferă suport pentru rețelele 5G, Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0;
  • ambele dispun de funcții precum Face ID pentru autentificare, NFC pentru plăți mobile și sistemul de localizare UWB (Ultra Wideband) pentru îmbunătățirea preciziei localizării;
  • atât iPhone 12, cât și iPhone 13 au 4 GB de memorie, cip A-Series Bionic cu 6 nuclee, camere foto duble de 12 MP și Ultra Wide de 12 MP, înregistrare video 4K cu până la 60 fps;
  • ambele modele de telefoane au suprafață frontală Ceramic Shield și se încadrează în clasa IP68 (rezistă la stropire, apă și praf).

Diferențele dintre iPhone 12 și iPhone 13

iPhone 12 și iPhone 13 au în comun un număr mare de caracteristici cheie, cum ar fi dimensiunea ecranului, conectivitatea 5G și specificațiile camerei foto. Însă, între aceste smartphone-uri există diferențe considerabile, fiecare variantă oferind o experiență de utilizare deosebită și tehnologie de ultimă generație. Iată prin ce se diferențiază cele două modele.

Design și culori


În primul rând, forma și grosimea celor două modele sunt destul de similare, dar iPhone 13 este puțin mai greu și mai gros decât predecesorul său. Poziția camerei foto s-a schimbat, iar acum este așezată diagonal pe spatele telefonului, spre deosebire de iPhone 12, unde era așezată vertical.

iPhone 13 are o crestătură cu 20% mai mică pentru matricea camerei TrueDepth, ceea ce eliberează mai multă suprafață de expunere și face ca decupajul să fie mai puțin obstructiv. În afară de poziționarea camerei din spate și de crestătura mai mică, dispozitivele arată identice în rest.

În ceea ce privește culorile, iPhone 12 era disponibil pe alb, negru, albastru, verde și violet. În schimb, iPhone 13 este disponibil în culorile Starlight, Midnight, albastru, roz și verde. Ambele sunt disponibile și în PRODUCT(RED).

Ecran

Ambele modele utilizează tehnologia OLED pentru ecranul lor, ceea ce înseamnă că oferă o gamă de culori mai largă și negre mai profunde decât ecranele LCD tradiționale. Ambele modele au Super Retina XDR, ecran de 6,1 inchi cu HDR, True Tone, P3 wide color și Haptic Touch. Unica diferență a ecranului de la iPhone 13 este că acesta este capabil să devină mai luminos cu 175 de nits la utilizarea obișnuită non-HDR.

Procesor

Procesorul A15 Bionic, prezent pe iPhone 13, depășește în performanță procesorul A14 Bionic de la iPhone 12. Acesta oferă o experiență mai rapidă și mai eficientă în utilizarea aplicațiilor și jocurilor, datorită vitezei de procesare și randării grafice îmbunătățite.

Testele arată că A15 de la iPhone 13 oferă o performanță single-core cu aproximativ 10% mai bună și o performanță multi-core cu 18% mai bună comparativ cu A14 din iPhone 12. De asemenea, A15 Bionic optimizează consumul de energie, ceea ce se traduce într-o autonomie mai mare a bateriei.

Camerele foto


În ceea ce privește numărul de camere, ambele modele au două camere foto pe partea din spate (ambele de 12 MP, Wide și UltraWide) și o cameră frontală (12 Mpx). Cu toate acestea, iPhone 13 beneficiază de îmbunătățiri tehnice, precum senzori de dimensiuni mai mari și o cameră ultra-wide îmbunătățită, care oferă o calitate mai bună a imaginii.

Senzorul este capabil să capteze cu 47% mai multă lumină, iar camera Ultra Wide captează mai multe detalii. Camera Wide conține, de asemenea, tehnologia de stabilizare optică a imaginii cu schimbare de senzor pentru o înregistrare video mai lină și o calitate îmbunătățită a imaginii.

Deși ambele dispozitive pot înregistra video Dolby Vision HDR, iPhone 13 este capabil să înregistreze până la 60 fps, spre deosebire de 30 fps în cazul iPhone 12. În plus, iPhone 13 vine cu funcționalități exclusive, precum modul Cinematic, care oferă un efect de adâncime mică a câmpului la 1080p și 30 fps.

Baterie

În funcționare normală, iPhone 12 poate dura aproximativ 17 ore de redare video sau 65 de ore de redare audio, în timp ce iPhone 13 poate dura aproximativ 19 ore de redare video sau 75 de ore de redare audio. Dacă folosești intens telefonul, iPhone 12 poate dura aproximativ 11 ore de navigare pe internet, în timp ce iPhone 13 poate dura aproximativ 12 ore de navigare pe internet.

Spațiu de stocare

iPhone 12 și iPhone 13 vin în mai multe variante de capacități de stocare. iPhone 12 este disponibil cu opțiuni de stocare de 64 GB, 128 GB și 256 GB, în timp ce iPhone 13 este disponibil cu opțiuni de stocare de 128 GB, 256 GB și 512 GB.

În general, dacă folosești telefonul pentru a stoca multe fotografii și videoclipuri, ai nevoie de mai mult spațiu. Totodată, dacă descarci multe aplicații sau joci jocuri, ai nevoie și de o capacitate mai mare. În schimb, dacă folosești telefonul în principal pentru apeluri și mesaje, 64 GB ar putea fi suficient.

De unde poți cumpăra modelul dorit?

Dacă te interesează să cumperi un iPhone 12 sau iPhone 13, poți să te adresezi magazinelor autorizate și partenerilor oficiali ai Apple. Aceștia oferă produse originale, cu garanție și suport tehnic, astfel încât să te poți bucura de experiența iPhone la cel mai înalt nivel.

Dacă ești dispus să iei în considerare și varianta unui iPhone 12 sau iPhone 13 second-hand sau recondiționat, resellerii și casele de amanet pot fi o opțiune convenabilă. Pe CreditAmenet sau în agențiile noastre poți găsi o gamă variată de telefoane, inclusiv iPhone 12 și iPhone 13, în stare de funcționare excelentă. Telefoanele sunt verificate și recondiționate, vin la pachet cu un certificat de garanție de 12 luni, iar costul de achiziție este mult mai mic în comparație cu prețul unui smartphone nou.

Ține cont de aceste informații și descoperă dacă avem disponibil telefonul pe care ți-l dorești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *