Ce este aurul alb, ce conține și cât valorează

Aurul alb este alegerea multor bijutieri care doresc să realizeze produse care să atragă privirile. Aurul alb este de fapt aur galben în amestec cu alte metale. Bijuteriile din aur alb sunt o alternativă excelentă pentru cei care iubesc strălucirea și versatilitatea unor articole de lux.
Îți prezentăm în acest material tot ce trebuie să știi despre aurul alb pentru ca tu să achiziționezi bijuterii din aur alb cunoscând diferențele între nuanțele aurului, dar și avantajele oferite de metalul nobil cromat.

Ce este aurul alb?

Aurul alb este un metal prețios care nu există ca atare în natură. Aurul alb provine din aur galben la care se adaugă alte metale în aliaj. La suprafața bijuteriilor din aur alb se folosește un alt metal prețios, rodiu, un produs din aceeași familie cu platina. Rolul acestuia este de a conferi bijuteriilor din aur alb durabilitate, rezistență și strălucire aparte.

Ce conține aurul alb?

Aurul alb are la bază aur galben, metalul pur fiind combinat cu argint, cupru sau zinc, uneori și cu paladiu pentru a obține un metal nobil extraordinar. În funcție de cantitatea de metale în aliaj, aurul alb are culori care pornesc de la gri deschis și merg până la alb și argintiu. Placarea sau baia galvanică în care se folosește rodiu face ca aurul alb să devină un metal strălucitor.
Astăzi, multe dintre bijuteriile care se găsesc în magazinele de specialitate la vânzare sunt din aur alb, dar nici aurul galben nu și-a pierdut aprecierea.

Cum recunoști bijuteriile din aur alb?

Marcajul specific aurului nu trebuie să lipsească de pe bijuteriile confecționate din acest metal nobil. Aurul de 24K este cel pur care, însă, nu este utilizat în bijuterii decât în cazuri excepționale deoarece este foarte maleabil și poate fi ușor deteriorat. De altfel, acesta este și motivul pentru care aurul este combinat cu alte metale prețioase, pentru creșterea durității și pentru rezistență sporită în timp.
Bijuteriile din aur alb de 18K sunt marcate 750, ceea ce înseamnă că au 18 părți de aur din totalul celor 24 și o puritate a metalului prețios de 75%. Bijuteriile din aur alb de 14K au 14 părți de aur din totalul celor 24, un marcaj 585, adică o puritate a aurului de 58,5%.
Evident, pe piața de profil există și bijuterii din aur alb cu alte purități decât cele menționate de noi, în funcție de combinațiile specifice producătorului.
Bijuteriile din aur alb au aceeași cantitate de aur pe care o conțin și cele din aur galben, proporția metalului nobil este păstrată, așadar nu putem vorbi de vreo diferență de karate între cele două varietăți ale aurului.
De aceea, poți achiziționa verighete din aur alb sau galben, în funcție de gusturi și de stilul personal, din magazinele dedicate, verificând marcajul specific.

Cât valorează aurul alb?

O bijuterie din aur alb este mai scumpă decât una din aur tradițional, galben, deoarece placarea cu rodiu, un metal rar, crește costul de producție.
Achiziția unui inel, a unui colier sau a unei perechi de cercei din aur alb cu pietre prețioase sau diamante sporesc considerabil investiția. Un alt element de luat în calcul este modul de producție, procesul de prelucrare a metalului, designul și finisajele. Toate acestea fac ca o bijuterie din aur alb să fie mai scumpă decât o variantă asemănătoare din aur galben.
Dacă la acestea adăugăm și numele brandului producător, cumpărarea unei bijuterii din aur alb poate fi o investiție de viitor considerabilă.

De ce este apreciat aurul alb?

Durabilitate și rezistență sporită

Bijuteriile din aur alb sunt acoperite de rodiu, ceea ce le conferă rezistență sporită și durabilitate. Inelele din aur alb nu se vor zgâria cu ușurință și te vei putea bucura de frumusețea lor ani buni.
Dacă achiziționezi un produs cu design minunat îl vei putea lăsa moștenire generațiilor viitoare, căci nu va suferi modificări ale structurii.

Maleabilitate sporită

Aurul alb este mult mai maleabil decât platina, deci mai ușor de prelucrat și de confecționat din acesta bijuterii splendide, cu modele complicate și finisaje de excepție.

Accesibilitate

Bijuteriile din aur alb sunt frumoase, au o strălucire aparte și sunt mai accesibile financiar față de cele confecționate numai din platină. Bijuteriile din aur alb sunt admirabile, mai ales dacă au pietre prețioase sau diamante.

Frumusețe și strălucire

Pietrele prețioase, indiferent de culoare, accentuează strălucirea unică a aurului alb. Bijuteriile din aur alb sunt ușor de integrat în diverse ținute, pentru evidențierea stilurilor și personalităților diferite.
Tot mai multe persoane consideră că diamantele sunt puse în valoare mult mai bine în montură cu aurul alb, metalul argintiu fiind capabil să amplifice modul în care pietrele strălucesc, ceea ce face ca o bijuterie să fie remarcabilă.
În timp, aurul alb își poate schimba nuanța inițială, sub acțiunea timpului și a substanțelor cu care bijuteria intră în contact. Pentru a te bucura de bijuteriile din aur alb pentru cât mai mult timp, mergi cu acestea la bijutier periodic pentru curățare și rodiere profesională!

Investiție profitabilă

Bijuteriile din aur alb frumos lucrate, piese exclusiviste cu diamante sau alte pietre prețioase pot fi achiziționate de la CreditAmanet. Pe site-ul amanetului poți identifica modele pentru toate gusturile, unele realizate de designeri de top, pe care le poți cumpăra la prețuri avantajoase pentru tine, mai mici decât dacă le iei noi.
Astfel, ai posibilitatea să îți schimbi toate bijuteriile, le poți vinde pe cele pe care nu le mai porți și poți deține unele din aur alb sau aur galben chiar de la amanet, articole de cea mai bună calitate, la prețuri speciale.
Aurul este în continuare unul dintre metalele prețioase a cărui valoare continuă să fie ridicată, așadar o investiție sigură și profitabilă.

Aurul alb este un metal nobil cu strălucire aparte, bijuteriile din aur alb sunt apreciate și tot mai râvnite, mai ales în asociere cu pietre prețioase și diamante. Achiziționează și tu o bijuterie din aur alb de la amanet pentru finețe, eleganță și unicitate, accesoriul perfect în orice situație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *