Pretul aurului a crescut! Iata in ce poti sa investesti.

Cum gramul de aurul se preconizeaza a fi in continua crestere, investitiile in metalul galben nu trebuie excluse de pe lista. In cazul in care va ganditi sa faceti o investitie in monede, iata cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere:

Puritatea aurului ar trebui sa fie de cel putin 22k . Cu cat este mai mare puritatea acestuia cu atat are in componeta sa mai putine aliaje precum cupru sau chiar argint.  Totusi, aurul de 24k este preferat de catre investitori deoarece contine cupru, metal ce-i ofera duritate si il face mai greu de deteriorat.

Moneda trebuie sa fie in circulatie. Monedele de aur necunoscute sfarsesc prin a se transforma in monede numismatice ce nu au o piata specifica.

Cererea pe piata a monedei respective trebuie sa fie mare.  Daca o anumita moneda are cerere scazuta pe piata, atunci va va fi greu sa gasiti potentiali cumparatori pentru aceasta, in cazul in care veti decide sa o vindeti.

Aspectul estetic trebuie sa fie placut. Chiar daca pretul monedelor este dictat de componenta acestora, traim intr-o lume in care estetica conteaza. Spre exemplu, monedele din aur cu inscriptie araba, cu siguranta nu vor atrage interesul investitorilor occidentali.

Iata cateva monede populare in care merita sa investesti:


Moneda de aur turceasca Republica (Meskuk)

Turcia este cel mai mare producator de monede de aur din ultimul deceniu. Aceasta poate fi cumparata sub doua forme : moneda standard (Meskuk) sau moneda decorativa (Ziynet)
Ziynet este destul de populara in randul oamenilor fiind foarte des folosita ca si cadou, in timp ce Meskuk este moneda de referinta cu cea mai mare puritate dintre cele doua si cu cea mai mare valoare.
Moneda turceasca Meskuk are 22 de karate si o puritate de 91,7%, in timp ce monedele decorative Ziynet contin mai putin aur. Gramajul monedelor incepe de la 1,65 grame.

mes

 

 

 

 

 

Moneda de aur Sud Africana Krugerrand

In 1970, Africa de Sud controla circa 62% din productia globala de aur. Cel mai mare procesator de aur din lume, Rand Refinery, a decis sa introduca la vanzare monede de aur pentru populatie. In perioada sistemului financiar bazat pe etalonul aur, detinerea aurului de catre persoane private era strict interzisa. Astfel, Rand a speculat cererea care avea sa apara din partea populatiei dupa eliminarea etalonului aur.

Astfel, in 1970 procesatorul sud-african a lansat in circulatia primele monede de aur, Krugerrand-ul, iar pe parcursul anilor ’70 Africa de Sud detinea monopolul in producerea de monede. Desi in prezent multe state emit propriile monede de aur, Krugerrand-ul a ramas cea mai populara moneda de aur in circulatie.

kuger

 

 

 

 

 

Moneda de aur Chinezeasca Panda

China emitea primele forme de monede din istoria omenirii in urma cu 3000 de ani. Moneda “Chinese Panda”  a fost lansata in anul 1982, cu imaginea unui urs panda de o puritate de 24 .

panda

Pe langa acestea, pe lista monedelor de investitii sunt Franc Ios, Maple Leaf, American Eagle, Kangaroo, Philharmonic.
La CreditAmanet poti sa vinzi aur sub orice forma. Daca detii o moneda din aur sau argint si vrei sa obtii cea mai buna oferta, vino in agentiile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *