Mecanismele de funcționare ale unui ceas. Tipuri, caracteristici, avantaje

Achiziția unui ceas trebuie să se facă ținând cont de aspectul acestuia, dar și de mecanismul din interior. Alegerea mecanismului în cunoștință de cauză este esențială, mai ales că astfel puteți intra în posesia unui ceas valoros din toate punctele de vedere. O astfel de investiție trebuie făcută cu atenție, cu o documentare bună înainte.

Ceasul de mână este un accesoriu la modă, mereu în trend. Ceasurile elvețiene, faimoase pentru precizia lor nu sunt singurele capabile să uimească prin frumusețe, eleganță și mecanismul minunat de funcționare.

Tot mai multe ceasuri de lux, ale unor branduri celebre în toată lumea se găsesc pe piața românească. Alegerea unui accesoriu potrivit stilul de viață și personalității dumneavoastră este mai ușoară ca oricând. Prin CreditAmanet puteți deveni rapid posesorul unui ceas extraordinar, un accesoriu util și funcțional. Ce trebuie să faceți? Să intrați online și să verificați oferta extrem de diversificată pentru a vă face o idee. Înainte de a vă decide, vă oferim câteva informații importante despre mecanismele de funcționale ale unui ceas pentru ca investiția să fie avantajoasă.

Mecanismul ceasului

Un ceas cu adevărat extraordinar are nu doar un aspect plăcut, dar și un mecanism uluitor, funcțional, care dictează rezistența și durabilitatea produsului.

Mecanism quartz

Ceasurile cu mecanism quartz sunt alimentate de o baterie care are o durată de viață destul de mare. Când totuși bateria nu mai este funcțională trebuie să o schimbați în cel mai scurt timp, pentru a evita deteriorarea componentelor. Nu faceți operațiunea de schimbare acasă, pentru că riscați să nu înlocuiți bateria cu una corespunzătoare sau să stricați mecanismul, prin utilizarea unor produse necorespunzătoare. Există ceasuri care au o funcție suplimentară, EOL, care vă avertizează în momentul în care durata de viață a bateriei se apropie de final.

Mecanismul quartz este unul de precizie, simplist, dar eficient, acuratețea fiind dată de oscilatorul quartz, circuitul integrat și motorul stepper.

Mecanism kinetic

Funcționarea ceasurilor cu mecanism kinetic depinde de energia generată de rotor, așa cum se întâmplă în cazul ceasurilor automatice. Cum funcționează acest mecanism? Energia cinetică generată de acest rotor este transformată în energie electrică și este apoi depozitată și stocată în bateria, ce este reîncărcabilă.

Mecanism mecanic
Mecanism mecanic

Ceasurile mecanice au două tipuri de mecanisme, pe baza cărora pot funcționa. Fie vorbim de mecanismul de întoarcere manual, fie de cel automatic, energia mecanismului este generată de mișcare.

Un ceas mecanic cu întoarcere manuală are nevoie de rotirea remontoarului, de la stânga la dreapta, pentru a putea funcționa. La un ceas automatic, acest lucru nu mai este necesar, buna sa activitate fiind determinată pe mișcările naturale ale mâinilor persoanei care îl poartă.

Durabilitate și rezistentă sunt cuvintele care descriu cel mai bine un ceas mecanic.
Extra sfat: există cutii cu un dispozitiv special în care se păstrează ceasurile cu mecanisme automatice pentru ca funcționarea acestora să fie realizată și dacă nu sunt purtate zilnic. Motivul este simplu, fiind mereu în activitate se evită depunerile pe mecanism.

Ceasul hibrid

Este o combinație de două tehnologii, are parte mecanică, dar și electronică, energia sa provenind de la un acumulator care se reîncarcă.

Ceasul inteligent

Acest tip de ceas, atât de apreciat de tinerele generații prezintă marele avantaj că se poate conecta la smartphone, întrunind aceleași calități pe care orice telefon mobil inteligent le deține. Conectivitatea între ceas și telefon sau între ceas și tabletă este ușor de realizat, prin tehnologia existentă. Atenție la tipul sistemului de operare folosit de dispozitive, trebuie să existe compatibilitate între acestea, plus că ceasurile inteligente au nevoie la rândul lor și de actualizări de software și aplicații pentru a funcționa în parametri.

Avantajele achiziției unui ceas de lux

Fiecare tip de ceas prezintă avantaje și dezavantaje, atât în ceea ce privește durata de funcționare, cât și rezistența în fața unor situații imprevizibile. Vă prezentăm în continuare avantajele achiziționării unor ceasuri de lux, din colecția noastră.

Colecție impresionantă

Deținem o colecție variată de ceasuri de lux de damă, cât și bărbătești, pentru orice ocazie. Cu un design deosebit, produse de branduri celebre, ceasurile sunt în perfectă stare de funcționare, de o calitate extraordinară, gata să fie făcute cadou.
Un Rolex clasic, va fi o sursă permanentă de atracție pentru oricine îl va observa la încheietura unei femei, care îl poate pune în evidență cu orice ținută, atât la office, cât și la o petrecere. Un ceas cu funcții diverse, poate fi un cadou magnific pentru o femeie, la aniversarea unei noi etape în viața profesională.

Un businessman va fi mereu pregătit să strălucească cu un Rolex extraordinar, un produs rar, în cutie originală, magnific executat, în stare bună. Un ceas bărbătesc deosebit poate întregi colecția unui pasionat, oferindu-i un motiv în plus să prețuiască persoana care a făcut posibilă achiziția.

Magazine online și plăți diversificate

Alegerea este simplă, dacă vă doriți un ceas elegant, al cărui rafinament să fie unic. Din magazinul online puteți alege cu ușurință un model potrivit nevoilor și cerințelor dumneavoastră, iar livrarea se va face în 1 – 3 zile lucrătoare pentru comenzile cu plata ramburs. La plata cu cardul sau prin ordin de plată, termenul de livrare se poate modifica, în funcție de înregistrarea achiziției în contul firmei.

Există posibilitatea să comandați produsul dorit și să solicitați livrarea în cea mai apropiată agenție din rețea, costul transportului fiind zero.

Mecanismele de funcționare ale unui ceas

Cadouri vs. investiții

Un ceas de lux achiziționat prin CreditAmanet are un preț mai bun decât dacă decideți să cumpărați unul nou, dintr-un magazin de specialitate sau direct de la brandul din care face parte. Calitatea însă este aceeași, iar pasionații știu că își pot construi în timp, o colecție de ceasuri valoroase.

Nu trebuie neglijat aspectul legat de investiția într-o astfel de pasiune, care se poate dovedi benefică.

Extra sfat: periodic puteți găsi ceasuri minunate, cu mecanisme fabulos create, făcute să reziste pentru o viață întreagă, la reduceri.

Garanție și retur

Toate produsele sunt de calitate, atent verificate, multe dintre ele cu certificat și cutie originale. Termenul de garanție pentru orice produs achiziționat este de 30 de zile calendaristice. Garanția se acordă în baza facturii sau a bonului fiscal, precum și a certificatului de garanție.

Aveți termen de 14 zile pentru a returna produsele pe care nu le doriți, fără a invoca motivul. Atenție însă, returnarea se face pe banii proprii, iar ceasul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat. Acesta este și motivul pentru care se recomandă utilizarea aceluiași serviciu de transport folosit la recepționare.

Mecanismul de funcționare al unui ceas este mai important decât aspectul acestuia. Un ceas de lux poate fi o investiție perfectă, dar și un cadou pe măsură, pentru o persoană deosebită. Achiziția unui ceas de la amanet este mai accesibilă decât în magazinele de specialitate, iar gama de produse extrem de variată.

De mecanismul de funcționare al ceasului țineți cont la achiziția unui model de lux, pentru o investiție extraordinară și un produs minunat de utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *