Cum să alegi un ceas de lux și branduri pe care ar trebui să le știi

ceas de lux

Oricine apreciază calitatea știe să aceasta se regăsește, de obicei, în produsele oferite de mari branduri și nume celebre ale caselor de lux.

Dacă ești iubitor de frumos și dorești să achiziționezi un ceas de calitate, știi, deja, că un brand de lux merită investiția făcută în respectivul produs. De la preț la stil sau istoria pieselor, există multe detalii care te pot ajuta să faci cea mai potrivită alegere atunci când investești inteligent banii într-un astfel de produs.

Înainte de a te hotărî, nu uita că o astfel de achiziție trebuie să țină cont de stilul tău vestimentar și de cel de viață, dar, mai ales, de caracteristicile tehnice pe care le urmărești.

Care sunt cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere atunci când cumperi primul tău ceas de la un brand de lux? Îți oferim un mic ghid care te va ajuta să iei cea mai bună decizie.

Caracteristici tehnice

Prețul fiecărui ceas de lux este determinat, în primul rând, de caracteristicile sale tehnice. Aceste detalii sunt cele care conferă unicitatea și specificul fiecărui brand în parte și le diferențiază de alte mărci sau firme. 

În plus, ceasurile de lux sunt, de obicei, lucrate manual, din cele mai bune materiale și în cele mai bune ateliere, de către meșteri ceasornicari atenți și creativi. Aceștia știu cum să exploateze la maxim spațiul dintr-un ceas și cum să confere fiecărei noi versiuni anumite detalii specifice. 

Iată câteva dintre detaliile de acest tip pe care să le urmărești:

  • Funcția cronograf: 

Un ceas cronograf are o funcție de măsurare a timpului care funcționează independent de afișajul principal, adică are și un cronometru analogic (cu ace). Ceasurile cronograf se pot identifica prin cadranele mai mici amplasate pe cel principal, și prin butoanele de deasupra și de sub coroană. Sunt disponibile și ca flyback, cu funcția cronograf ce se resetează printr-o simplă apăsare, spre deosebire de cele obișnuite sau de cele care au cronograf dublu, adică au două mecanisme stopwatch pentru a măsura evenimente diferite.

  • Rezerva de putere

Aceasta arată orele de funcționare rămase ale ceasului și se ajustează și după anii bisecți.

  • Fazele lunii

Tranziția lunii printr-un ciclu de 29,5 zile este indicată de afișarea fazelor lunii.

  • Calendar perpetuu

Un calendar perpetuu urmărește automat zilele, lunile, anii și chiar anii bisecți.

  • Minute Repeater

Destinată, inițial, utilizării în cele mai întunecate luni de iarnă, această funcție indică ora și minutele prin sunete.

  • Ecuația timpului

Aceasta indică fluctuația zilei, definită de prezența soarelui față de timpul măsurat.

  • Tourbillon

Funcția Tourbillon reprezintă o metodă de reducere a efectului gravitației asupra mecanismului ceasului, prin rotirea întregului odată la șaizeci de secunde. De multe ori, ceasurile au o parte din cadran decupată pentru a se vedea o parte din acest mecanism.

  • Bezel 

Bezelul, adică inelul ceasului, poziționat pe carcasă și care încadrează geamul, poate fi decorativ sau funcțional, fix sau rotativ, uni sau bidirecțional. Un bezel unidirecțional e folosit la ceasurile pentru scufundare, deoarece are o scară de 60 de minute pentru a măsura consumul de aer și se rotește într-o singură direcție, astfel încât scafandrii să nu facă o greșeală. Cele bidirecționale facilitează setarea rapidă a fusului orar, prin faptul că se rotesc în două direcții. Unele ceasuri folosesc un bezel intern pentru a fi protejate de daune.

Cum să alegi un ceas de lux

Dacă dorești să eviți un ceas prea extravagant, poți opta oricând pentru un ceas simplu, clasic și atemporal, pentru că acesta nu se va demoda ușor. 

Dacă dorești un ceas de la anumite mărci iconice, trebuie să faci unele cercetări, înainte de a achiziționa unul, pentru a vedea toate opțiunile care te interesează. 

Oricum ar fi, alegerea unui ceas de calitate este o opțiune personală, în funcție de activitățile tale principale și potrivită stilului tău de viață, și trebuie să reflecte personalitatea și gusturile tale. 

Branduri de lux accesibile pe care ar trebui să le știi

Chiar dacă toate mărcile de lux costă destul de mult, poți alege, totuși, o calitate foarte bună la prețuri accesibile. Ceasurile de acest tip au prețuri mai rezonabile față de cele high-class, dar, pot avea caracteristici tehnice la fel de bune. 

Iată o parte dintre aceste ceasuri de lux, care pot fi achiziționate, potrivit experților, la prețuri foarte bune:

  • Cartier Tank Solo 

Acest ceas, proiectat în 1916 și inspirat după tancurile de război din Primul Război Mondial, este disponibil în prezent la prețul de 2.410 $.

  • TAG Heuer Carrera

Ceasul din colecția Carrera, denumită astfel după periculosul eveniment de curse auto din anii 1950 din Mexic Carrera Panamericana, se vinde cu 5.050 $.

  • Rolex Air King

Acesta este unul dintre cele mai accesibile modele Rolex și a fost introdus în 1945 pentru a onora Forțele Aeriene Regale britanice; un exemplar se vinde, în prezent, cu 5.050 $.

  • Omega Speedmaster

Fabricat în 1957, acest ceas este singurul aprobat pentru misiunile NASA. Nu doar că a fost primul ceas purtat pe Lună, dar, se spune că a salvat viețile multor astronauți din diferite misiuni, de exemplu, Apollo 13, în 1970. Un exemplar se vinde cu 5.150 $.

  • Breitling Colt

Modelul a fost creat ca și ceas militar, iar firma producătoare spune că este de zece ori mai precis decât cuarțul standard. Are un preț de 2.550 USD.

Un articol de lux conferă distincție și statut purtătorului și este, oricând, o investiție atemporală, de valoare. Asigură-te că vei face alegerea potrivită, în funcție de personalitatea și gusturile tale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *