Ceasurile presidentiale – Marcile de ceasuri preferate de conducatorii lumii.

Daca doamnele nu se pot hotari ce accesorii sa aleaga, cand vine vorba despre domni, pe lista preferintelor se afla clar, ceasurile. Totusi, in secolul gadgeturilor de ce ar opta cineva pentru un ceas de lux? Pentru ca fiecare model al unui brand cunoscut are propria-i istorie in spate, legata de cel care l-a creat si motivele pentru care acel model a fost scos pe piata. Multe dintre ceasurile cu traditie sunt strans legate de momente importante din istoria omenirii. Din cele mai vechi timpuri, cei mai buni ceasornicari elvetieni lucrau in slujba regilor pentru care produceau piese absolut spectaculoase.

Iata cateva din marcile preferate de conducatori celebrii.

Pasiunea lui Bill Clinton pentru ceasuri era destul de cunoscuta, iar pe langa un Timex digital cu care a fost vazut frecvent in timpul mandatului sau, fostul om de stat detine in colectie sa un Panerai Luminor, un Cartier Santos-Dumont, dar si un Roger Dubuis, piese destul de scumpe. In afara mandatului, mai precis in 2007, Audemars Piguet a devenit un partener al fundatiei Clinton pentru care a si lansat o serie limitata de cate 42 de ceasuri construite din platina, aur roz si alb. Cu un mecanism automatic, ceasul are cateva functii complexe precum ecuatia timpului, fazele lunii sau un calendar perpetuu. Capacul este semnat de insasi Bill Clinton, iar banii obtinuti de pe urma vanzarii lor au fost folositi in scopuri caritabile.

clinton

Dwight D Eisenhower este primul presedinte al SUA care a purtat un Rolex Datejust din aur galben, oferit cadou de catre Rolex.

IkeRolex1
La mijlocul anilor ’50, Vulcain era un brand cu 92 de ani de istorie Swiss made in spate si o reputatie solida in domeniul Haute Horlogerie. Chiar si asa, Vulcain se face cunoscut ca si “ceasul presedintelui” datorita unui incident din timpul unei conferinte de presa, in care alarma ceasului purtat de acelasi Eisenhower, a inceput sa sune zgomotos.

 

 

In 1962 Marilyn Monroe ii daruieste lui John F. Kennedy un ceas Rolex , cadou de ziua lui cu inscriptia “Jack, With love as always, from Marilyn, May 29th 1962.” In 2005, ceasul impreuna cu o cutie antica si un poem de dragoste pe care Marilyn l-a pus in cutie, a fost vandut cu 120.000 USD.

Pe perioada campaniei electorale, Obama purta des un ceas TAG Heuer cu cadran alb, iar mai tarziu, in 2007 s-a orientat catre un Jorg Gray.

bday gift

 

Che Guevara, eternul revolutionar si omul care a devenit simbolul revoltei cubaneze purta de asemenea un Submariner. La fel ca si bunul sau prieten Fidel Castro, il alterna la incheietura mainii cu un exemplar Rolex GMT.

che-Guevara
Asadar, atunci cand alegi un ceas de lux, aminteste-ti ca nu porti numai un ceas ci si o bucatica din istorie. Vezi colectia noastra de ceasuri aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *