Ce bunuri poți duce sau găsi la o casă de amanet?

casa amanet, bunuri amanet,

Sunteți în pană de bani? Este posibil să fiți interesat să amanetați câteva lucruri, adică să oferiți ceva de valoare ca garanție pentru un împrumut monetar, atunci când aveți nevoie de numerar. 

Care sunt unele dintre cele mai bune lucruri pe care le poți lăsa drept gaj la o casă de amanet? Următoarea este o listă cu toate acele lucruri care ar putea fi amanetate el mai ușor.

Bijuterii

Bijuteriile, în special cele din aur, au o valoare intrinsecă, atâta timp cât oamenilor le plac lucrurile strălucitoare. Inelele, brățările și colierele din metal prețios, chiar și cele mai urâte pot avea o valoare semnificativă din punctul de vedere al unui împrumut. De obicei, acest tipuri de bijuterii nu au mai fost folosite de mult timp și de cele mai multe ori sunt deja demodate, dar sunt evaluate la valoarea cantității de metal prețios pe care îl conțin. Cele care au un design deosebit sau sunt creația unor mari case de bijutieri vor adăuga la valoarea metalului prețios și aceste caracteristici de prestigiu ori design (astfel de bijuterii sunt vândute, de obicei în cadrul unor licitații, în cazul în care proprietarii lor nu le-au mai putut recupera).  

Electronică de înaltă tehnologie

Echipamentele electronice de înaltă tehnologie, inclusiv televizoare LED, sisteme noi de jocuri, camere digitale, tablete, computere portabile precum laptopuri și multe altele, sunt elemente care vor fi ușor acceptate ca garanție la o casă de amanet. Valoarea acestor articole la casa de amanet este similară cu ceea de pe site-uri precum eBay. Doar asigurați-vă că articolul dvs. este complet și în stare excelentă de funcționare pentru a obține cea mai mare valoare pentru acesta. Lipsa cablurilor, telecomenzilor și chiar a ambalajelor, în special pentru produsele Apple, pot reduce semnificativ valoarea lor. De asemenea, asigurați-vă că dispozitivele (bateriile lor) sunt complet încărcate înainte de a merge la magazin, astfel încât asistentul să poată testa articolele rapid și eficient.

Unelte și scule

Credeți sau nu, există o piață imensă a sculelor electrice la mâna a doua, atât pe combustibil, cât și pe baterie. La fel ca și la produsele electronice de înaltă tehnologie, veți dori să vă asigurați că toate componentele (cabluri, accesorii etc.) sunt și ele în bună stare. În plus este bine să le faceți plinul cu combustibil sau să le încărcați bateria, astfel încât atunci când ajungeți cu ele la casa de amanet să puteți dovedi că funcționează. Întrucât aceste articole au tendința de a se murdări, curățarea lor înainte de a le duce la casa de amanet nu este o idee proastă. Uneltele de tăiat, de grădinărit și piesele auto sunt printre cele mai frecvente bunuri primite de casele de amanet.

Monede

Poate că una dintre cele mai sigure garanții pentru o casă de amanet sunt monedele. Colecționarii frecventează casele de amanet pentru a găsi monede rare pentru colecțiile lor, astfel încât piața este una foarte bună. De asemenea, din moment ce avem de-a face cu bani aici, veți obține aproape întotdeauna valoarea nominală (sau puțin mai mult). Articolele ideale de dus la magazin includ monedele de colecție, monedele de aur și hârtiile valutare rare. 

Ceasuri de lux

Ceasurile de lux se numără şi ele printre obiectele pe care le puteţi vinde la o casă de amanet, iar preţul pe care îl veţi primi variază în primul rând în funcţie de brand, dar şi de starea în care se află obiectul. Astfel, un ceas Patek Philippe sau un Jaeger Lecoultre va fi evaluat cu siguranţă mai bine decât ceasuri de la branduri mai puţin cunoscute sau căutate.

Pentru pasionaţii de ceasuri, o casă de amanet reprezintă ocazia ideală pentru a-şi completa colecţia cu un ceas Cartier, Rolex sau Tag Heuer, investiţia făcută fiind una mult mai avantajoasă comparativ cu ofertele existente în magazinele de profil. Îţi punem la dispoziţie numeroase oferte promoţionale la ceasuri de lux. Preţurile sunt atractive, iar catalogul de produse va trezi cu siguranţă şi interesul pasionaţilor de haute-horologerie, prin prezenţa unor mărci sonore precum Girard Perregaux. 

Genţi de lux

Genţile de mână folosite, de la designeri renumiţi, precum Louis Vuitton, Hermes, Chanel, Gucci, Prada, Valentino, Christian Dior, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo, Fendi, Michael Kors, Furla şi nu numai, vă pot aduce împrumuturi instant la o casă de amanet. Iar dacă vă doriţi să faceţi un cadou de excepţie unei pasionate de modă, puteţi achiziţiona genţi de lux la preţuri avantajoase de la o casă de amanet care acceptă astfel de bunuri.

Jocuri video

În majoritatea caselor de amanet sunt apreciate echipamentele video de redare sau cele pentru jocurile video. Gândiți-vă de două ori atunci când lăsați oricare dintre aceste echipamente ca garanție, deoarece acestea sunt de obicei puse în vânzare rapid dacă nu vă întoarceți pentru a le recupera. Desigur, trebuie să fie DVD-uri de marcă sau Blurays. 

Mijloace transport

Bicicletele sunt acceptate ca gaj în cazul multor case de amanet. Dar există case de amanet care acceptă în garanție motociclete, ATV-uri, autoturisme și chiar camioane. Suma pe care o veți primi este în strânsă legătură cu valoarea pe piață a mjlocului de transport adus în gaj. 

Concluzie

Pentru cei interesați de cumpărarea de lucruri, casa de amanet poate fi deci o sursă foarte bună de achiziționare a bunurilor de care sunt interesaţi. Iar prețurile pot fi la 50-70% din valoarea pe care o vedeți afișată în anunțurile de mică publicitate. Dacă doriţi mai multe informaţii despre modul în care puteţi vinde sau amaneta genţi de lux, ceasuri de lux, electronice, electrocasnice şi multe alte obiecte de valoare, contactaţi CreditAmanet şi puteţi beneficia de o gamă diversificată de servicii de amanet de înaltă calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *