Câte tipuri de ceasuri de mână există și care sunt caracteristicile lor

ceasuri

Un ceas este un accesoriu funcțional ce nu numai că arată timpul, dar denotă și eleganță și rafinament. Se potrivește în aproape orice context, de la orele de sport, până la întâlnirile de afaceri pe care le poți avea.

Există o mulțime de tipuri de ceasuri pe piață ce se potrivesc diferitelor stiluri personale, dar și ocaziilor speciale. De îndată ce vei cunoaște în amănunt caracteristicile ceasurilor îți va fi mai ușor să îți achiziționezi unul.

Dacă ești pe punctul de a face o investiție într-un astfel de accesoriu sau dorești să faci un cadou interesant de care purtătorul se va bucura mult timp, citește micul nostru ghid și descoperă ce tipuri de ceasuri există pentru a-ți face alegerea mai ușoară!

Tipuri de ceasuri de mână

Potrivite atât pentru doamne cât și pentru bărbați, ceasurile sunt accesoriile care oferă un aer de distincție. Dimensiunile și formele lor diferă, brățările la fel dar mecanismul de funcționare este cel ce contează în general și face diferența între un ceas scump și unul ieftin.

Iată care sunt cele mai populare tipuri de ceasuri în funcție de mecansim sau sistemul de funcționare:

Ceasurile mecanice

Ceasurile mecanice sunt prima alegere a bărbaților ce pun accentul pe accesoriile prețioase. Acestea nu funcționează pe baterie, astfel că trebuie întoarse manual periodic, uneori o dată pe zi. Mecanismul sofisticat face ca acest tip de ceas să fie foarte apreciat, chiar dacă uneori nu este extrem precis, rămânând în urmă. O dată la câțiva ani, acest tip de ceas trebuie dus la un specialist în domeniu pentru o curățare, igienizare corectă și ungere a sistemului de la interior.

Ceasuri Quartz

Ceasurile Quartz funcționează pe bază de baterie, sunt foarte populare atât în rândul doamnelor, cât și al domnișoarelor și domnilor, datorită faptului că nu sunt foarte scumpe, au o acuratețe de indicare a timpului ridicată, sunt rezistente și disponibile într-o mulțime de modele potrivite pentru orice tip de ocazie.

Designurile sunt îmbogățite cu pietre semiprețioase sau chiar prețioase, au curele metalice, din silicon sau din piele naturală în diferite culori. Ceasurile quartz sunt foarte practice și câștigă mult și la capitolul raport calitate-preț. Pe piață se găsesc o mulțime de modele de la diferite branduri care și-au adaptat stilurile în funcție de tendințele vremurilor și de puterea de cumpărare a clienților.

Ceasuri cu mecanism automat

Acesta este un tip de ceas ce are la bază un sistem prevăzut cu un rotor ce se pune în mișcare din inerție atunci când ceasul este purtat la mână. Prin mișcare se încarcă acumulatorul ce permite funcționarea optimă a ceasului. Dacă nu este purtat o perioadă mai mare de timp, acesta se va descărca.

Ceasuri inteligente sau smartwatch

smartwatch
La mare căutare în zilele noastre, smartwatchurile au diferite forme și culori, fiind foarte interactive. Acestea se sincronizează cu telefonul mobil, putând prelua apeluri, notificări și chiar mesaje.

Smartwatchurile sunt practic o extensie a telefonului, fiind disponibile și actualizări periodice ale aplicațiilor și softului pentru o funcționare mai bună. Dacă un ceas de acest tip, nu mai este nevoie să scoți de fiecare dată telefonul din buzunar sau din geantă pentru a vedea ce mesaj sau notificare ai primit ori cine te-a apelat.

Tipuri de ceasuri în funcție de stilul vestimentar

În funcție de ținutele abordate, poți alege un tip de ceas ce se potrivește mai bine în anumite situații:

Stilul sport

Ceasurile sport sunt deseori colorate și au forme robuste și dimensiuni mai mari. Există variantele clasice ce indică doar ora dar există pe piață și ceasurile de fitness, mult mai complexe. Acestea sunt ideale pentru orele de antrenament, deoarece îți pot indica pașii făcuți, efortul depus, ritmul cardiac și caloriile consumate într-un anumit interval.

De obicei sunt rezistente la apă, șocuri și nu numai, fiind ideale pentru oamenii cu un stil de viață activ.

Stilul elegant

Ceasurile elegante vor completa ținutele cu mult bun gust, atât în cazul doamnelor, cât și al domnilor. Ceasurile de damă pot fi îmbogățite cu pietre prețioase de efect, pot prezenta detalii din aur și chiar cu brățări de aur sau argint.

În cazul domnilor, care au mai puține accesorii spre deloc, un ceas masculin, rafinat, cu o curea din piele va ieși mai ușor în evidență și va completa frumos un costum.

Ceasurile elegante au, de obicei, designuri atemporale, ele putând fi purtate cu succes mulți ani, fără să se demodeze. De aceea, poți face o investiție într-o piesă de calitate, de care să te bucuri mult timp.

Stilul casual

Ușor de integrat în ținutele de zi cu zi, un ceas casual va veni în completarea accesoriilor pe care le poți purta atât cu fuste, jeans sau pantaloni mai eleganți. Acesta este ușor de combinat cu ținute de zi, smart. Pentru ca un ceas să fie cât mai versatil, se recomandă alegerea unui model cât mai simplu, minimalist.

Cum alegi un ceas de mână

ceas
Privește întotdeauna achiziția unui ceas de mână nu ca o cheltuială, ci ca o investiție. Pe lângă scopul lor principal de a indica ora cu exactitate, ceasurile sunt adevărate accesorii ce întregesc ținutele. Pe piață există ceasuri pentru orice buzunar, așa că primul pas înainte de a începe documentarea asupra unui model este să îți stabilești un buget precis.

Îți dorești un ceas de zi cu zi care doar să arate bine sau îți dorești un ceas de lux, provenit de la producători de renume, realizat din materiale prețioase și cu mecanisme sofisticate, a căror valoare poate crește în timp? Dacă răspunsul este unul afirmativ, atunci trebuie să iei în considerare un buget mai generos pentru ceasurile de lux.

Gândește-te dacă ai nevoie să îți monitorizeze activitatea fizică, dacă vei face scufundări cu el sau îți dorești doar să arate precum o bijuterie. În funcție de motivul pentru care îl alegi, îți poți scurta lista de opțiuni.

De unde cumperi un ceas de mână

Indiferent că decizi să achiziționezi un ceas dintr-un magazin fizic sau online, gama din care poți alege este foarte bogată. Poți achiziționa ceasuri casual, sport, elegante într-o manieră simplă, după ce ai stabilit ce anume îți dorești.

În cazul ceasurilor de lux, evident mai costisitoare, recomandarea noastră este să apelezi doar la furnizori de încredere sau să faci achizițiile direct de pe site-ul brandului respectiv. Astfel știi că noua ta bijuterie este autentică.

O altă modalitate este să apelezi la un amanet de ceasuri de lux. Vei găsi adevărate comori la prețuri mai mult decât accesibile. Acestea sunt verificate în amănunt și știi că ai făcut o achiziție profitabilă. Oricare ar fi opțiunile tale și indiferent de ce tipuri de ceasuri porți, alege să faci investiții bune de care să te bucuri mult timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *